14/9 2007 - höstkrans i oasis

Den här bilden är från dagen, eller två dagar efter jag gjorde den i skolan. Min första tanke nu när jag ser den är "jisses så många olika material". Först är det hortensia, vita och röda rosor, orange- och limefärgade nejlikor, salal, murgröna, eucalyptusblad, björngräs, japanska lyktor, gurkfrukter, hypericumbär, äpplen, cypress och några nålar. Vi hade haft i läxa att plocka med oss saker utifrån, som vi skulle ha till kransen. Men jag var inte den som var bäst på att komma ihåg, eller ens anstränga mig till att göra det. Ibland, någon enstaka gång kunde det väl hända ändå, men inte den här gången. Så jag fick ta saker från kylen och jag tror det var i den här vevan som vi hade haft en lektion i gruppering, och det syns ganska tydligt på bilden med vill jag påstå. 
Det jag samtidigt lärde mig här var, att i och med att kransen inte blev helt jämnt runt när jag proppat i den med så mycket olika saker, så kunde man sticka i lite gräs och låta det följa den runda formen. TADAA, ögat blir lurat!


20/10 2007 - min första nivådekoration

Kameran/bilden gör inte färgerna på blommorna särskilt rättvisa tyvärr..
Den här kommer jag också ihåg när jag gjorde, jag hade missat genomgången och lektionen i skolan då klassen gjorde de första nivådekorationerna så jag hade ingen aning. Men så var det öppet hus och det bestämdes att jag skulle göra en, när föräldrar och 9:onde klassare gick runt och kikade. Inte blev det lättare eftersom det var helt och blomutbudet inte var det största, så jag fick helt enkelt ta det som fanns och utgå från några halvtaskiga instruktioner så som att "det ska vara en trekantsform". Nog ser man formen alltid, och nog tyckte jag att jag hade fått till det bra för att vara första gången och dessutom ha folk som kikade runt omkring mig hela tiden. Men ja jag kan faktiskt hålla med om att ljusblå pinnar inte riktigt gör sig tillsammans med röda nejlikor och mörklila kallor.

2/9 2007 - min första kompakta bukett

Ja jisses, jag tittar tillbaka och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag minns så väl när jag gjorde den här, det tog evigheter och åh så fin jag tyckte den var. Min lärare sa också att den var fin, var väl mest därför jag kände mig så stolt, vi kände oss all väldigt nöja över våra första buketter och att vi fick använda blommor och fick göra lite som vi ville. Men jag säger då det, stackars blommor som är så ihoptryckta. Och vad gör det där stora araliabladet där? Jag antar att jag inte hade kunnat göra det så mycket bättre, får ändå se det så att det var min första bukett på floristprogrammet. Jag visste knappt vad blommorna hette, eller jo det gjorde jag och det var mest bara för att rosor och nejlikor är bland dem vanligaste blommorna. Sen var gerbera min favorit på den tiden, brudslöja hade min farmor i trädgården när jag var liten och kärleksört hade min mamma i rabatterna. Funny, right?
Men ja, jag antar att det är så en första bukett ska se ut när man börjar på gymnasiet. Alla kan inte ha det i sig med en gång. Som tur är går det ju att jobba fram den estetiska sidan inom en.



Long time no seen

Vitsen med bloggen rann nog ut i sanden lite grann, tyvärr.
Jag tänkte att jag skulle ta mig tid, trodde att jag skulle ha all tid i världen. Men jag hade ingen aning om vad som väntade efter skolan. När vi florist 3:or stod där på trappan utanför Fabriken, hoppade och dansade, sjöng och grät glädjetårar, inte en chans att någon av oss anade om vad som komma skulle. 
Tiden har inte funnits, eller så har den visst det.. Men orken har inte hunnit med riktigt. But what differense does it make? Och hur förvånad blev inte jag när jag loggar in här idag och ser att jag haft massvis med besökare - varje dag?! Det hade jag aldrig kunnat tro, helt ärligt. 
Jag har inte uppdaterat här på snart ett år, det va precis i slutet av projektarbetet. Ja jisses vilken plåga det var, helt ärligt! Och visst hade jag kunnat göra det så mycket bättre, inga tvivel på det. Men något tycks jag ändå kunnat skapa då jag har dagliga besökare här. Så varför inte fortsätta med det? Lägga upp mina gamla arbeten (och herre min skapare som vissa såg ut..) och fortsätta skriva om blommor. Lyckligtvis har jag fått jobba vidare med det nu efter studenten, tyvärr inte på heltid med timmar är bättre än att tappa det helt!
Så får det bli.. Mitt lilla projekt, min lilla blomma.

RSS 2.0